Vineri, 18 martie 2022

Știri       

Ghicitoarea zilei               

Interviu cu Jascha Von der Goltz, un tînărul dirijor german, cîștigător a nenumărate premii internaționale de muzică, care a concertat și la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.   interviu              

Ediția cu nr. 2762 a săptămînalului în limba germană, „Hermannstädter Zeitung“, ce a apărut azi la Sibiu, prezentată de redactorul-șef al publicației, Beatrice Ungar.      

80 000 de refugiați ucrainieni au ales să rămână în țara noastră care, printre altele, le pune la dispoziție adăposturi și le oferă asistență medicală gratuită, a spus ministrul român de Externe Bogdan Aurescu la CNN. 

Career Fest 2022. Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Universitatea București, ASLS, organizează pe Zoom, în perioada 14-20 martie, un proiect în care reprezentanți ai companiilor prezintă ofertele de joburi pe care le pun la dispoziția studenților.

Apariție editorială de excepție: O monografie (în 3 volume) despre Domul romano-catolic din Timișoara, purtând semnătura episcopului emerit al Diecezei de Timișoara, Martin Roos, care a slujit aici în perioada 1999 – 2018.            

Istoria azi –  1946: la Washington D.C. (SUA) îşi începe activitatea Banca Mondială (Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare)

Calendarul personalităţilor – 1959: Luc Besson, regizor de film francez – 1932: John Updike, scriitor nord-american – 1929: Christa Wolf, scriitoare germană – 1813: Christian Friedrich Hebbel, poet german