Sâmbătă, 30 iulie 2022

Știri

Funkmagazin – emisiune lunară comună a redacțiilor radio de limbă germană din România și Ungaria: ”Vara culturală transilvană”, o serie de evenimente culturale care se desfășoară între 23 iulie și 15 august; retrospectiva ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, parada portului popular șvăbesc la Satu-Mare, pelerinaj al șvabilor dunăreni la Altötting (Germania)

La Sibiu este în plină desfășurare Sibiu Sounds Festival (29 – 31 iulie). SIBIU SOUNDS este platforma care sprijină artiștii sibieni care își cântă muzica proprie. Anul acesta peste 20 trupe/80 muzicieni își vor prezenta compoziții proprii aparținând unor genuri diferite – rock, pop, metal, hip-hop, folk etc.

Stagiunea de concerte ORGAN NIGHTS de la Brașov continuă  sâmbătă, 30 iulie (ora 18:00), când în Biserica Neagră din Brașov trei generații din familia Schlandt (Eckart, Steffen și Felix) vor concerta la mai multe orgi.

Istoria azi – 1836: inaugurarea Arcului de Triumf din Paris, Franța – 1857: a fost înființată Școala Națională de Medicină și Farmacie din București – 1946: începe Conferința de pace convocată la Paris de puterile învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru pregătirea tratatelor de pace cu Bulgaria, Finlanda, Italia, România și Ungaria (se va încheia la 15 octombrie 1946).

Calendarul personalităților – 1805: Alexis de Tocqueville, publicist și politician francez – 1898: Isidor Isaac Rabi, fizician american, laureat Nobel