Despre noi

Emisiunea în limba germană a Redacției Minorități există din anul 1948. Cunoscută în ţară drept „Emisiunea în limba germană de la Radio Bucureşti“, se adresează minorităţii etnice germane din România. În ciuda limitării orelor de emisie şi a cenzurii de dinainte de decembrie 1989, programul a reuşit să-şi păstreze în această perioadă identitatea.

În anii de după Revoluția din decembrie 1989, programul şi-a mărit numărul ascultătorilor datorită diversităţii conţinutului său. Emisiunea este urmărită şi de iubitori ai culturii şi limbii germane, precum şi de vizitatori străini şi oameni de afaceri  vorbitori de limba germană.

Emisiunile, cu durata de o oră, debutează cu ştiri interne şi externe. Urmează materiale despre specificul minorităţii germane şi actualitatea românească. Colaboratorii locali transmit informații din domeniile economiei, politicii, și culturii.

Programul zilnic este realizat de Helga Neustädter, Cristina Stoica, Monica Strava, Bianca Șahighian şi Reiner Wilhelm.

De mult succes s-au bucurat rubricile „Cine suntem şi ce vrem“ şi „Istoria contemporană în anecdote“ (1999-2017) ale jurnalistului şi publicistului Hans Liebhardt, relevante pentru cultura și civilizația etnicilor germani din România.

Din ianuarie 2002, participăm prin rotaţie la emisiunea comună „Funkforum“, o colaborare editorială lunară a redacţiilor radio de limbă germană din România, Ungaria şi Serbia.

Programul emisiunii în limba germană a Redacției Minorități poate fi recepţionat în majoritatea regiunilor ţării.

  • de luni până sâmbătă, între orele 14.00-15.00
  • duminică, între orele 10.20-10.30.

Frecvenţe:

  • AM 603, 909, 1197, 1314, 1404, 1593 kHz